Payrolling uitgelegd

Payroll? Payroll!

Payrolling, veel ondernemers hebben er van gehoord, maar weten niet precies wat payrolling inhoudt. Eye2eye Payroll verschaft graag duidelijkheid.

Payroll bedrijf is juridisch werkgever
Payrolling betekent dat een gespecialiseerd bedrijf uw werknemers ‘in dienst neemt’. Uw werknemers blijven bij u hun werk uitvoeren, maar het payroll bedrijf wordt juridisch werkgever. Het arbeidscontract, arbeidsvoorwaarden, de salarisadministratie en de administratie rondom verzekeringen, ziekte, pensioen etc worden geheel verzorgd door het payroll bedrijf. Geen risico’s meer voor u, maar u profiteert wel nog steeds alle voordelen van ‘eigen personeel’. 

Payrolling voor zekerheid & flexibiliteit
Payrolling is een uitkomst als u zelf uw werknemers wil werven en selecteren, maar de personeelsadministratie en – risico’s wil uitbesteden. Payrolling biedt werkgevers het voordeel van vast personeel, zonder de arbeidsrechtelijke verantwoordelijkheden. Payrolling is niet alleen interessant voor (MKB-)ondernemers, maar eveneens voor intermediairs en freelancers. U kunt zich volledig focussen op uw core business, Eye2eye Payroll draagt zorgt voor uw totale personeelsadministratie. 

Payrolling voor werkgevers én werknemers
Eye2eye Payroll staat klaar voor werkgever én werknemer: werkgevers worden volledig ontzorgd, terwijl werknemers verzekerd zijn van een professionele en betrokken organisatie die gespecialiseerd is in hetgeen voor werknemers belangrijk is: betrouwbare en punctuele zorg op alle gebieden van personeelszaken.

Voordelen Payrolling

Legio voordelen bij payrolling

Er zijn legio redenen om te kiezen voor Eye2eye Payroll. Hieronder een korte opsomming van de gemakken die payrolling u biedt:

• Bij payrolling zijn alle personele aangelegenheden perfect geregeld
• Payrolling combineert flexibiliteit met zekerheid
• U hebt meer tijd voor uw core business
• Uw administratieve lasten verminderen aanzienlijk
• Bij payrolling draagt u geen werkgeversrisico’s 
• U bespaart kosten door het uitbesteden van personeelsadministratie
• U bent verzekerd van deskundige begeleiding bij ziekte (Wet Poortwachter)
• U hebt geen kosten aan arbo-dienst, ziekteverzuimverzekering etc
• Payrolling verschaft duidelijk en exact inzicht in personeelskosten
• Payrolling is voordeliger dan een uitzendbureau
• Geen fiscale afdrachten en controles van uw personeelsadministratie

Payrolling, voor wie?
Payroll is interessant voor zowel large accounts, (MKB-)ondernemers en intermediairs, maar ook voor freelancers die hun administratieve druk willen verlagen. Ook voor kortlopende projecten en voor bijvoorbeeld oproepkrachten, vakantiekrachten en seizoenarbeiders zijn de voordelen die payrolling biedt evident: veel flexibiliteit en zekerheid, nauwelijks administratieve lasten. Het is eveneens mogelijk om voor payrolling te kiezen gedurende de proefperiode van nieuwe vaste medewerkers of bij startende ondernemers.

Persoonlijke zorg voor opdrachtgever en werknemer
Wij staan niet alleen voor u als opdrachtgever klaar, maar ook voor de werknemers. Wij nemen bijvoorbeeld persoonlijk het arbeidscontract met hen door en staan altijd klaar voor hun vragen.

Meerwaarde payrolling
Kortom, payrolling kan ook voor u absolute meerwaarde bieden! Meer weten over payrolling en de diensten van Eye2eye Payroll? Neem gerust contact met ons op

Payrolling vs. Uitzendbureau

Diensten van payroll bedrijf versus uitzendbureau

De diensten van een payroll bedrijf verschillen wezenlijk van die van een uitzendbureau. Toch denken velen dat payrolling en uitzenden hetzelfde is. 
Wij zetten voor uw de verschillen tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau op een rij.

U ziet, een payroll bedrijf biedt absolute meerwaarde als het gaat om flexibiliteit en zekerheid, terwijl payrolling doorgaans bovendien voordeliger is dan de diensten van een uitzendbureau.

 Payroll bedrijf Uitzendbureau 
Werving en selectieOndernemer werft & selecteert (doorgaans) zelfUitzendbureau werft & selecteert
ExclusiviteitWerknemer werkt alleen bij opdrachtgeverWerknemer werkt mogelijk bij meerdere opdrachtgevers gelijktijdig
KostenPayroll bedrijf is doorgaans voordeliger dan uitzendbureauUitzendbureau is doorgaans veel duurder dan payroll bedrijf
PersoonlijkBinding met medewerkerWeinig binding met medewerker (uitzendbeding)

 

Payrolling vs. Accountant

Diensten van payroll bedrijf versus administratiekantoor of accountant

De diensten van een payroll bedrijf zijn niet gelijk aan de diensten van een accountant of van een administratiekantoor. Menig ondernemer is echter in de veronderstelling dat payrolling en de diensten die een administratiekantoor of accountant kan bieden identiek zijn. Om het verschil tussen een payroll bedrijf en een administratiekantoor of accountant aan te duiden, is het volgende overzicht opgenomen.

Het overzicht toont dat een payroll bedrijf absolute meerwaarde biedt als het gaat om flexibiliteit, zekerheid en ontzorging. Meestal is payrolling bovendien voordeliger dan de diensten van een administratiekantoor of accountant.

 Payroll bedrijf Administratiekantoor/ accountant
WerkgeverPayroll bedrijf wordt juridisch werkgever, inclusief alle verplichtingenOndernemer blijft juridisch werkgever, inclusief alle verplichtingen
Risico'sPayroll bedrijf draagt alle arbeidsrechtelijke risico’sOndernemer draagt alle risico’s, (gedeeltelijk) afgedekt via diverse verzekeringen
Wet- en regelgevingVerplichtingen én uitvoering wet- en regelgeving bij payroll bedrijfUitvoering wet- en regelgeving bij accountant, verplichtingen bij ondernemer
FlexibiliteitFasensysteem van toepassing (in 5½ jaar tijd contracten voor bepaalde tijd mogelijk) Flexwet van toepassing (max 3 contracten in 2 jr)
KostenPayroll bedrijf is doorgaans voordeliger dan administratiekantoor / accountantAdministratiekantoor / accountant is doorgaans duurder dan payroll bedrijf

Benieuwd wat Eye2eye met payrolling
voor uw organisatie kan betekenen?

vrijblijvende afspraak maken
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.